Korektivno Plivanje

Korektivno plivanje

Korektivno plivanje predstavlja skup fizičkih vježbi doziranih po intezitetu, vrsti i trajanju, koje se mogu primenjivati preventivno kod djece koja imaju predispozicije za nastanak nekog od posturalnih deformiteta ili terapijski ako oni već postoje. Vježbe imaju za cilj povećanje snage mišića, povećanje amplitude pokreta i poboljšanje koordinacije pokreta.

Ako jedan od roditelja ili oboje imaju ravna stopala, neki od deformiteta grudnog koša ili kičmenog stuba velika je verovatnoća da će i dete imati iste probleme. Pod povećanim rizikom su i deca koja su prerano prohodala, imaju prekomernu telesnu težinu, fizički su neaktivna, imaju loše navike u držanju. Deformiteti mogu da se jave i u pubertetu, kada deca naglo rastu i razvijaju se a u isto vreme u školi nemaju organizovanu i redovnu fizičku aktivnost.

Vježbe iz programa korektivnog plivanja imaju za cilj da spreče nastajnje mogućih deformiteta i obezbijede pravilan razvoj djeteta ili da koriguju i spreče dalju progresiju postojećih deformiteta.

Vježbe direktno utiču na mišiće i zglobove ali i na organizam u cjelini. Ciljano se jača slaba i isteže skraćena muskulatura. Kod deformiteta grudnog koša ili kičmenog stuba obavezno se rade i vježbe iz programa korektivnog plivanja.

Najveći, najbolji, najorganizovaniji i najtrofejniji klub u Republici Srpskoj i BiH.🏆🏊‍♂️🏆
5x prvaci Republike Srpske u svim kategorijama.

Prijavite se na naš Newsletter

Budite prvi koji čitate informacije iz svijeta plivanja, ali i vašeg omiljenog kluba.

Copyright © PK Olymp 2023. All Rights Reserved. Designed & Developed by Adverr Digital